1.kolo Mníšek pod Brdy - SK Votice

14.08.2017 10:36

Útočníci udělali Bártovi radost

Mníšek pod Brdy – Po necelých dvou měsících se opět rozjela fotbalová sezona i v I. A třídě. Ve skupině A zažily Votice v Mníšku pod Brdy zvláštní zápas. Dvakrát na jejich vedení stačili domácí zareagovat, na třetí již ne, a tak si Votice domů odvezly díky trefám útočníků Marka Štorka a Jiřího Kamarýta tři body. „Je to zásluha celého mužstva, dvě dobře kopnuté standardky a jednou pěkná kombinace. Gól může dát klidně i někdo jiný. Útočníci jsou ale od toho, aby branky dávali a je dobře, že se prosadili,“ pochválil střelce branek votický trenér Martin Bárta.

MNÍŠEK POD BRDY - VOTICE 2:3

První nebezpečnou střelu zápasu měl domácí Novák, ale do vedení šli hosté v 9. minutě, když míč po trestném kopu Slunečka vyrazil brankář před sebe a Štork se z dorážky nemýlil. Domácí byli blízko vyrovnání ve 20. minutě, když nejprve nastřelili po trmě vrmě tyč a dorážka k překvapení všech skončila v náruči Tůmy. „Už jsme čekali, že to bude gól,“ oddechl si trenér Votic Martin Bárta.

Ihned po změně stran mohl zvýšit Zoubek, ale trefil jen nohy brankáře, aby na druhé straně srovnal Novák střelou k tyči. „Chvilku to vypadalo na remízový průběh,“ líčil Bárta, jenže opravdu jen chvíli, protože se v 65. minutě radoval z gólu, když se po standardní situaci Slunečka trefil hlavou Kamarýt – 1:2. „Už jsme si mysleli, že to bude dobré,“ věřil votický trenér. A zase se spletl. Kindel ještě votickou chybu nepotrestal, ale poté si hosté nepohlídali přetažený balón, Tůma musel ven z branky, aby blokoval centr před branku, jenže ho hráč přeloboval a dobíhající Kubeš hlavou vyrovnal. Jenže domácí radost měla jepičí život, když Štork po pěkné kombinaci a střele mezi nohy gólmana, dostal potřetí Votice do vedení, na které již neměl Mníšek odpověď.

„Mužstvo to ani po dvou vyrovnáních soupeře nevzdalo, bojovalo a do poslední chvíle jsem věřil, že zápas zvládneme,“ měl radost po zápase votický kouč, kterého těšil dobrý start do soutěže: „Vyhráli jsme zaslouženě, když jsme byli v zápase plném zvratů efektivnější, i když jsme měli v určitých fázích i štěstí. Zápas se musel líbit i divákům, kteří viděli pět branek.“

Branky: 56. Novák, 79. Kubeš – 9. a 81. Štork, 65. Kamarýt. Rozhodčí: Radina. Poločas: 0:1.

Votice: Tůma – Molčík, Šlejmar, Sládek, Homolka – Říha (85. Boukal), Zoubek, Tábořík (60. Kolář), Slunečko – Štork (90. Němeček), Kamarýt.

—————

Zpět