18 kolo Všenorský SK - SK Votice

20.03.2017 09:10

Místo tří bodů mají Votice jen jeden

Všenory – Parádní vstup do jarní části fotbalové I. A třídy, skupiny A, potvrdily Votice (po podzimu třinácté) na hřišti druhého Všenorského SK, kde prohrály po penaltovém rozstřelu, když měly blízko ke třem bodům. Po výhře nad lídrem z Podlesí i čtvrtých Klecan, tak mají sedm bodů. „Mohli jsme mít devět, ale musíme to brát, vždyť jsme první tři kola hráli s mužstvy, které jsou do čtvrtého místa," byl rozpolcený po zápase kouč Votic Martin Bárta.

VŠENORSKÝ SK – VOTICE 2:2 PK 5:4

Úvod vyšel domácím, ale Jiráň pálil nad. Hosté se postupem času seznámili s trávou a byli nebezpeční. Štork pálil vedle, Slunečko po závaru nad, Říha trefil po kombinaci gólmana. Ve 35. minutě již Homolka prostřelil hladovou domácí zeď a otevřel skóre – 0:1. V závěru poločasu hlavičkoval na druhé straně Kučera nad.

Po změně stran začali opět lépe domácí. Tůma se zapotil při trestném kopu Svátka i hlavičce Vorla po rohu. V 58. minutě přišla kontroverzní situace. Po ruce Říhy domácí zahrávali penaltu, kterou Tůma chytil, ale desítka se opakovala a Štumpf vyrovnal. „Byla to hodně přísná penalta, když měl Honza Říha ruku u těla. Tůma následně penaltu chytil, ale na pokyn AR2 jí hlavní nechal opakovat, prý pro pohnutí gólmana před zahráním penalty. To jsem nepochopil," zlobil se rozhodčí votický kouč.

Za chvíli pálil Svátek po zpětné přihrávce vedle branky Votic, aby si na druhé straně balón po centru Štorka srazil do vlastní sítě Bárta – 1:2. Jenže, domácí Svátek v 81. minutě vyrovnal. „Trefil se pěkně do šibenice, ale z vymyšleného trestného kopu," kroutil hlavou Bárta.

A tak zápas musel rozetnout penaltový rozstřel. „Za stavu 4:4 jsme mohli rozhodnout, ale zklamal mě Honza Kramný, který místo rány dal lehkou placírku, kterou gólman v pohodě chytil. Oni následně dali a my zase ne," zlobil se na mladého střelce votický trenér a dodal: „Zápas jsme měli rozehraný na tři body, ale ve finále máme jen jeden. Je to škoda, na soupeře jsme měli. Kluci makali a bojovali. Hráli jsme poprvé na přírodní trávě, na které jsme jen jednou trénovali, což bylo vidět na naší nerozehranosti."

Branky: 59. Štumpf (z PK), 81. Svátek – 35. Homolka, 75. vlastní Bárta. Rozhodčí: Mucha. Poločas: 0:1.

Votice: Tůma – Homolka, Šlejmar, Sládek, Kořínek – Říha (89. J. Kramný), Zoubek, Tábořík, Slunečko – Štork, Kamarýt. 
 

ST.Dorost- SK Votice – FC Jílové    6:5

Ml.dorost SK Votice – FC Jílové    5:1

—————

Zpět