23.kolo SK Votice - Hostomice

26.04.2017 12:29

Votice potvrdily roli favorita

Votice – Ve fotbalové I. A třídě, skupině A, si sedmé Votice doma poradily s patnáctými a o záchranu bojujícími Hostomicemi.

VOTICE – HOSTOMICE 3:1

Od začátku se hrál ofenzivní fotbal, ve kterém si více šancí vypracovali domácí, ale hosté nezůstávali moc pozadu. V prvním poločase si hostomický brankář poradil třikrát se Štorkem. Hosté zahrozili střelami Kačírka a Bábíčka nad branku. Skóre se měnilo jen ve 26. minutě, když odražený míč po centru Kramného, poslal Slunečko s pomocí teče a tyče za záda brankáře Špicla – 1:0.

Ihned po změně stran dodal klid do votických řad Štork, jenž pohodlně dopravil míč do sítě po naservírování Slunečka – 2:0. Poté spálil šance druhý útočník Votic Kamarýt, nejprve pálil vedle po centru Kramného a následně trefil nohy brankáře po úniku Říhy. Až v 82. minutě se domácí radovali, když si centr střídajícího V. Budila srazil do vlastní branky skluzující Lenkvík. Hosté ale byli v zápase snaživí, a v závěru se dočkali zasloužené branky Hájkem, který po dlouhém nákopu prostřelil Tůmu.

„Zápas byl plně v naší režii. Soupeř byl ale houževnatý, bojoval až do konce a měl nějaké šance, které pro nás až na jeden případ dopadly dobře," pochválil Hostomice trenér Votic Martin Bárta a dodal ke svému týmu: „Měli jsme velké množství příležitostí a spoustu jsme jich nedali, když nám to tam nepadalo, nebo nám chyběl ve finální fázi klid a rozvaha. Zaslouženě jsme ale vyhráli a jen škoda, že jsme gólů nedali víc."

Branky: 26. Slunečko, 50. Štork, 82. vlastní Lenkvík – 88. Hájek. Rozhodčí: J. Pejša. Poločas: 1:0.

Votice: Tůma – Říha, Šlejmar, Molčík, Homolka – J. Kramný (70. V. Budil), Zoubek, Tábořík, Slunečko – Kamarýt (82. Němeček), Štork
 

Lešany – SK Votice „B“    2:1

—————

Zpět