22.kolo Slavia Jesenice - SK Votice

03.05.2016 08:10

Votice konečně zabraly na jaře naplno

Jesenice – Ve 23. kole fotbalové I. A třídy zvítězily Votice poprvé na jaře za tři body, když vybraly Slávii Jesenici.

SLAVIA JESENICE – VOTICE 1:3

Votice se od začátku tlačily za tříbodovým ziskem. Štork ještě po pasu Budila pálil těsně vedle, ale v 17. minutě již mohla naplno vypuknout radost hostů, když po centru Štorka poslal míč do sítě s pomocí teče Homolka. Vzápětí přišlo na druhé straně nedorozumění hostů ve vlastní šestnáctce, když jeden nastřelil druhého a balón skončil na břevně. Následně pálil domácí Opelka těsně vedle. Po půlhodině hry si hosté vypracovali tři dobré příležitosti, Sládek ještě pálil z dálky nad, trestný kop Homolky vyrazil gólman, aby ve 33. minutě zamířil přesně kanonýr Štork po centru Slunečka. V závěru poločasu domácí orazítkovali břevno po rohovém kopu.

Co se jim nepovedlo na konci prvního dějství, to se zadařilo na začátku druhého, když střelu Alby ještě Tůma vyrazil, ale na dorážku Boubína už nestačil – 1:2. Jesenickou radost ale brzy zchladil Homolka, jenž poslal míč hlavou do sítě po centru Štorka. Následně se snažili domácí snížit, ale Alba zamířil z trestného kopu nad, střelu Beneše po brejku Tůma kryl a Smolíkův pokus se nevešel mezi brankové tyče. A tak si Votice o Čarodějnicích odvezly domů tři body.

„V prvním poločase jsme byli nebezpečnější a ze šancí jsme dvě využili. Soupeř na začátku druhého poločasu snížil a následně hrozil ze standardních situací a dal i gól, ale pro ofsajd neplatil. Chvíli poté jsme dali třetí gól a závěr si pohlídali a zaslouženě jsme přivezli všechny body domů," radoval se po zápase kouč Votic Martin Bárta.

Branky: 52. Boubín – 17. a 59. Homolka, 33. Štork. Rozhodčí: Vácha. ŽK: 1:1. Diváci: 70. Poločas: 0:2.

Votice: Tůma – Říha, M. Budil, Sládek, Šlejmar – Homolka (80. J. Kramný), Písařík, Kolář, Slunečko – Voráček (89. V. Budil), Štork.

—————

Zpět