25.kolo SK Votice – Spartak Příbram

09.05.2017 08:47

Votice sluply lídra tabulky jako malinu

Votice - Ve fotbalové I. A třídě, skupině A, se potkaly dva nejlepší týmy na jaře, Votice a Spartak Příbram, jenž byl v čele tabulky. Jenže ve Voticích shořely jeho ambice jako papír a domácí slavili další výhru, která je již posunula na šesté místo, když po podzimu byli třináctí.

VOTICE – SPARTAK PŘÍBRAM 3:1

Úvod se sice domácím nepovedl, když již v 10. minutě inkasovali z penalty od Suchého. „Začali jsme opatrně a čekali na soupeře, co vymyslí. Ten nikam nepospíchal, ale po křížném balónu jsme špatně zareagovali v obraně a Kuba Šlejmar ve skluzu fauloval," popsal situaci před penaltou trenér Votic Martin Bárta.

Domácí branka na chvíli přibrzdila, ale postupem času začali získávat půdu pod nohama a ohrožovali branku Příbrami. „Začali jsme chodit více do soubojů, získávali odražené míče a vytvářeli si šance," dodal Bárta k další části zápasu. Jenže Kamarýt pálil nad, Zoubek dokonce rozvlnil síť, ale gól nebyl uznán pro faul Kamarýta s brankářem. „Byl to podle mě regulérní gól, Jirka vyskočil výš než gólman," zlobil se votický trenér.

Následně Říha netrefil branku po špatném odkopu obránce, aby hlavičku Kamarýta vytáhl Solnař na břevno a z dorážky trefil Štork náruč brankáře. Až v závěru poločasu posadil Slunečko míč z trestného kopu na hlavu Zoubka a ten srovnal na 1:1.

Do druhého poločasu vlétli domácí jako uragán. Kamarýt ještě mířil do náruče gólmana, aby poté prodloužil Štork centr Kamarýta na Říhu a ten pověsil míč pod břevno příbramské branky. Definitivu pro domácí dal v 64. minutě opět Říha, jehož střelu podcenil brankář Solnař - 3:1. V závěru si již domácí výhru pohlídali.

„Od dvacáté minuty jsme zápas odmakali, odjezdili. Kluci nesmírně dřeli, a když tomu jdete naproti, tak přijde i štěstí, které jsme měli při třetím gólu," měl radost votický trenér Martin Bárta, jenž je s týmem na jaře na druhém místě za Spartakem Příbram, jenž sice poprvé v jarní části prohrál, ale má o bod víc, než Votice: „Kluci makají, věří si a plní úkoly. Malým strašákem je, že většinu zápasů prohráváme. To nás paradoxně nakopne a zápasy otočíme. Už si říkám, jestli to hráči nedělají úmyslně," dodává dobře naložený Bárta.

Branky: 49. a 64. Říha, 40. Zoubek – 10. Suchý (z PK). Rozhodčí: Mucha. Poločas: 1:1.

Votice: Tůma – Kořínek, Šlejmar, Molčík, Homolka – Říha (74. V. Budil), Zoubek, Tábořík (80. Kolář), Slunečko (83. Němeček) – Kamarýt, Štork (90. J. Kramný).

—————

Zpět