28.kolo Nespeky - SK Votice

29.05.2017 08:27

Votice zlomily Nespeky ze standardek

Nespeky – Na pořadu 27. kola fotbalové I. A třídy, skupiny A, bylo okresní derby mezi třetími Nespeky a šestými Voticemi, které skončilo výhrou hostů. Ti rozhodli zápas ve svůj prospěch díky standardním situacím, ze kterých vstřelili tři góly.

NESPEKY – VOTICE 2:4

Derby se v prvním poločase hrálo po většinu času mezi šestnáctkami s množstvím osobních, ale férových soubojů. Domácí většinou stříleli ze střední vzdálenosti, ale projektily Maršouna, Vojkůvky a D. Pešty vyřešil Tůma nebo nenašly správný cíl. To hosté byli nebezpečnější. Sólo Kamarýta ještě vyřešil Drážek. Jediný gólový moment prvního poločasu přišel ve 28. minutě. Štork u lajny vybojoval zdánlivě ztracený míč, ten se k němu opět dostal po kombinaci Říhy s Kamarýtem. Hostující střelec z hranice šestnáctky asi nezamýšlel takto vystřelit, přesto balón skončil v šibenici Drážkovy svatyně.

Ihned po změně stran převzali iniciativu domácí a vyrovnali po trestném kopu Maršouna a hlavičce Buriana. Nespeky vyrovnání nabudilo, byly ve hře lepší, ale hostům stačila standardní situace a šli opět do vedení. Šlejmar nakopl míč z poloviny hřiště, Kamarýt ho prodloužil hlavou na Zoubka a ten z voleje propálil Drážka. Za chvíli mohl srovnat stav Vojkůvka, ale hlavičkoval mimo tyče. A tak hosté opět udeřili a dokonce dvakrát po standardních situacích, které zakončil Sládek, nejprve „koníčkem" po trestném kopu Štorka a následně hlavou po rohu Slunečka. Zdálo se být rozhodnuto, ale stačila chyba brankáře Tůmy, kterou využil střídající V. Pešta, a domácí byli rázem ve hře. „Byla to jasná a zbytečná chyba Honzy Tůmy. Kuba Homolka měl míč na noze, Honza šel zbytečně na míč a navíc se nechal odstrčit. Podobnou věc udělal i v minulém zápase," zlobil se na svého gólmana trenér Votic Martin Bárta.

Vzápětí mohl zdramatizovat zápas Urban po centru V. Pešty, ale pálil z malého vápna mimo branku, a tak si již Votičtí dokráčeli ke třem bodům.
„V prvním poločase jsme byli lepší, ale dostali náhodný gól. Ve druhém o výhře Votic rozhodly standardní situace," našel příčiny neúspěchu trenér Nespek Jiří Maršoun a dodal: „Za výkon kluků se stydět nemusím, i když je výsledek katastrofální."

„Na Nespeky jsme byli dobře připravení a rozhodly standardní situace, o kterých jsme věděli, že je Nespeky brání zónově, čehož jsme využili dobrým zahráváním a správným náběhem," popsal rozhodující momenty zápasu votický kouč a podotkl: „Nebyli jsme herně lepší, šancí jsme ale měli víc. Ve standardkách jsme byli důraznější a v určitých fázích hladovější po gólu."

Branky: 49. Burian, 84. V. Pešta – 63. a 76. Sládek, 29. Štork, 56. Zoubek. Rozhodčí: Garaja. ŽK: Zoubek, Tábořík (oba Votice). Poločas: 0:1.

Nespeky: Drážek – Konopiský, Braný, Burian, Urban – Krejza – Jasz (78. V. Pešta), D. Pešta, L. Maršoun (60. Kukač), Kruhliak (74. Myslivec) – Vojkůvka (66. Pohořelý).

Votice: Tůma – Molčík, Sládek, Šlejmar, Homolka (86. Kořínek) – Říha (89. Němeček), Tábořík, Zoubek, Slunečko (90. J. Kramný) – Kamarýt, Štork.

 

—————

Zpět