3.Přípravné utkání

08.02.2016 08:58

Votice na dvoubrankové vedení Královic odpověděly čtyřikrát

Votice – Po volném minulém víkendu, kdy nedorazila Sázava pro malý počet hráčů, nastoupili fotbalisté Votic (I. A třída) k přípravnému zápasu proti Královicím (Pražský přebor). Domácí dokázali během utkání nejen smazat dvoubrankový náskok soupeře, ale ještě přidat dva góly navrch a získat tak cenné vítězství, i když jen v přípravě.

VOTICE – KRÁLOVICE 4:2

Vstup do zápasu se povedl hostům, kteří získali dvoubrankové vedení. Nejprve se prosadili po centru a ve 25. minutě přehodil hostující hráč po dlouhém pasu brankáře Soukupa. Domácí se ale rychle oklepali. Po chybě v kralovické rozehrávce nastřelil Voráček po sóle tyč a Štork z dorážky snížil, aby těsně před pauzou proměnil penaltu Homolka po faulu.

Do druhého poločasu vyslal trenér Bárta čtyři nové hráče a mužstvo se mu zato odměnilo dvěma góly. V 54. minutě odcentroval střídající Kramný a Písařík lízl míč do sítě. Následně mohli hosté vyrovnat, ale náhradní brankář Tůma kryl sólo útočníka. Definitivu pro Votice dal v 73. minutě stoper Sládek, jenž zatloukl míč hlavou do sítě po rohovém kopu Slunečka.

„V přáteláku si kluci zahráli a dobře zaběhali. Bohužel jsme prohrávali 0:2, ale naštěstí se nám podařilo chvilku po druhém gólu snížit na 1:2. Následně oba týmy neproměnily šance a před koncem poločasu jsme vyrovnali z penalty. Do druhé půle jsem prostřídal a některé hráče nechal odpočinout. Začátek byl trošku rozháraný a balón byl více nahoře než dole. Pak ho kluci dostali na zem, mladíci hru trošku rozběhali, vstřelili jsme tři góly a ještě nějaké brankové příležitosti neproměnili, přesto jsme zaslouženě vyhráli," byl spokojený po zápase trenér Votic Martin Bárta.

Branky Votic: 28. Štork, 43. Homolka (z PK), 54. Písařík, 74. Sládek. Poločas: 2:2.

Votice: Soukup (46. Tůma) – Říha, M. Budil (46. Tábořík), Kamarýt (46. Sládek), Šlejmar –

Homolka (46. Kramný), Kolář (25. Molčík), Písařík, Slunečko – Štork, Voráček.

—————

Zpět