6.přípravné utkání

01.03.2016 10:10

Sobota 14:00 hodin

SK Votice - Tatran Sedlčany

Generálka se Voticím povedla

Votice – Účastník fotbalové I. A třídy z Votic se vytáhl v generálce na jarní boje, když na umělé trávě porazil dvougólovým rozdílem divizní Sedlčany, když dvě branky vstřelil Písařík a jednu Šlejmar.

VOTICE – SEDLČANY 3:1

Ve většině úvodní části byly favorizovanější Sedlčany více u míče, ale domácí dobře bránili a podnikali nebezpečné brejky. Ve 35. minutě se řítili domácí do šance, kterou gólově nezakončili, hosté udělali rychlý brejk a do rozhozené obrany otevřeli skóre křížnou střelou.

Votické hráče to ale nerozhodilo a do přestávky překvapivě stav otočili mladým Písaříkem, jehož vysunul trenér Bárta se Sedlčany ze zálohy do útoku a on se mu za to odvděčil dvěma góly. Vyrovnání zařídil ve skluzu po centru Voráčka a druhý zářez si připsal pohodlně po nabídce Kramného.

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí a po hodině hry přidali třetí gól Šlemarem, jenž dostal míč do sítě na zadní tyči po dlouhém autu M. Budila a hlavičkovém prodloužení Kamarýta. Poté měly oba týmy šance na změnění stavu, ale hlavičku Sládka po rohu Slunečka vykopl z brankové čáry sedlčanský obránce a hlavičku Kamarýta vyrazil efektně Capouch.

Hosté měli více příležitostí, ale brankář Tůma měl svůj den. Dvě střely vyrazil, poradil si i s pokutovým kopem, a když už byl překonán po trestném kopu a hlavičce, tak mu pomohlo břevno.

„Podali jsme zodpovědný výkon, dobře jsme bránili a podnikali brejky, které nám vycházeli. První půlhodinu byly Sedlčany více na míči, z čehož pramenil i jejich gól, který padl paradoxně po naší šanci. Nám se ale podařilo do konce poločasu výsledek otočit. Ve druhém poločase jsme přidali třetí gól a měli další šance. Ty ale měl i soupeř, když po standardce nastřelil břevno a nedal penaltu, kterou Honza Tůma chytil," dodal po generálce kouč Votic Martin Bárta.

Branky Votic: 38. a 44. Písařík, 60. Šlejmar. Rozhodčí: Rezek. Poločas: 2:1.

Votice: Soukup (46. Tůma) – Říha, Molčík, Sládek, Šlejmar – Kramný (66. Voráček), M. Budil, Kamarýt (74. V. Budil), Slunečko – Písařík (62. Tábořík), Voráček (46. Homolka).

Votice (osmé v tabulce) sehrají první jarní zápas I. A třídy, skupiny A, v neděli 13. března od 14:30 na hřišti posledního Jílové. „Jestli nás pošlou na malou umělkou, tak to bude boj," má jasno Bárta, jenž by samozřejmě hrál raději v Jílovém na travnatém „letišti".

—————

Zpět