1. Přípravné utkání

27.01.2016 14:01

Votice na první pokus neuspěly

Votice – Účastník fotbalové I. A třídy z Votic sehrál v zimní přípravě a po soustředění první utkání s Želčí (Jihočeský kraj), ve kterém na soupeře výsledkově nestačil.

VOTICE – ŽELEČ 1:2

Než se domácí rozkoukali, tak prohrávali, když v 8. minutě hostující útočník po pasu přehodil vyběhnuvšího brankáře Soukupa a další hráč hlavou doklepl míč do sítě. Vzápětí mohl vyrovnat stoper M. Budil, ale po nabídce Písaříka zamířil vedle branky. Do konce poločasu se hra odbývala většinou uprostřed hřiště s minimem nebezpečných akcí.

Po přestávce zvýšili domácí aktivitu, vypracovali si příležitosti, ale brankáře překonal jen v předposlední minutě Homolka po rohu Slunečka. To ale již hosté vedli dvoubrankovým rozdílem po odražené střele z hranice šestnáctky. A to ještě nastřelili břevno, na které míč vytáhl brankář Tůma.

„Bylo vidět, že klukům míč na začátku překáží, protože jsou po třítýdenní hrubé přípravě. Postupem času se to lepšilo a jen škoda, že jsme neproměnili tři stoprocentní šance. Soupeř nás podruhé potrestal paradoxně v době, kdy jsme měli velké příležitosti. Zkorigovat se nám podařilo až v závěru po rohu. Přátelák to byl dobrý, jen mě mrzí neproměňování šancí, což je naše bolest," posteskl si trenér Votic Martin Bárta a poznamenal, jak se mu líbilo soustředění v Malé Úpě, kam jezdí Votice tradičně a dorazilo na něj sedmnáct hráčů: „Bylo výborné, kluci trénovali naplno a s chutí. Trefili jsme počasí, kdy napadl sníh a byl i mráz. Vyšli jsme opět i na Sněžku, když bylo parádní počasí a mínus patnáct. Jedinou kaňkou byla smutná zpráva, když ve Voticích umřel Vítek Hájek, který tak s námi bohužel nebude na jaře na lavičce."

Branka Votic: 89. Homolka. Poločas: 0:1.

Votice: Soukup (46. Tůma) – Říha, M. Budil (46. Tábořík), Sládek, Šlejmar – Kramný (46. Homolka), Kolář, Písařík, Slunečko – Štork (46. V. Budil), Voráček (68. Štork).


Druhý zápas sehrají Votice opět na své umělé trávě v sobotu 6. února od 14 hodin proti Sázavě

—————

Zpět