přípravné utkání

21.07.2016 08:40

Divišov - SK Votice

V poslední půlhodině spustily Votice smršť

Bílkovice – Letní přípravné období na novou sezonu již prožívají fotbalisté Votic a Divišova (oba účastníci I. A třídy, ale jiné skupiny) delší dobu, ale první zápas sehráli až v neděli na hřišti v Bílkovicích. Divišov zakončoval zápasem čtyřdenní soustředění, což bylo hlavně na konci zápasu znát. Votice byly na hřišti svěžejší, což ale prokázaly pěti góly až ve druhém poločase mezi 58. – 90. minutou.

DIVIŠOV – VOTICE 1:5

Od začátku měli navrch votičtí hráči, lépe se po hřišti pohybovali i kombinovali, ale v koncovce v prvním poločase zcela zklamaly – Homolka orazítkoval centrem břevno a z malého vápna zamířil vedle, se střelami Štorka, Slunečka a znovu Homolky si poradil Šimáček a hlavička Kamarýta po rohu skončila vedle. To na druhé straně využil Divišov z minima maximum, když si ve 12. minutě naběhl Vondrák na kolmici T. Babického, obešel i brankáře Soukupa, nastřelil tyč prázdné branky a u dorážky byl nejdříve Campodonico.

Po přestávce se hrálo podle podobných not. Obrovskou šanci na vyrovnání měl Písařík, ale trefil po centru Slunečka jen břevno. A tak mohlo udeřit na druhé straně, ale Vondrák po pěkné samostatné akci vyprášil jen rukavice Tůmy. Po necelé hodině se konečně hostům zadařilo, když Štork z otočky vyrovnal na 1:1. Divišovským hráčům totálně odešly síly a bylo jen otázkou, zda toho gólově Votice využijí, což se jim do konce zápasu povedlo ještě čtyřikrát. Nejprve mladý T. Kramný dokončil do prázdné branky kolmici Táboříka a přihrávku Písaříka, následně si Voráček zpracoval míč po centru Slunečka a uklidil míč do sítě, vzápětí J. Kramný po kolmici Voráčka upravil na 1:4, aby účet zápasu uzavřel v samotném závěru kuriózně Sládek, když ho trefil hlavičkující T. Kramný do zad a míč po lobu skončil v síti. Přestože Divišovští už toho měli plné zuby, mohli v průběhu poslední půlhodiny dvakrát skórovat, ale Vondrák po pěkné samostatné akci pálil nad a Campodonicovi po přihrávce Háka zhatil plány Tůma.

„S Voticemi jsme viděli, že I. A třída bude o stupínek rychlejší a především důraznější, čemuž se budeme muset vyrovnat. Musíme být rychlejší s míčem i bez míče a důraznější v osobních soubojích, jinak nebudeme konkurenceschopní. Votice jsou o x kroků před námi a od začátku nás zatlačily. Po první půli jsme sice vedli, když jsme byli stoprocentní v zakončení, ale ve druhé nám totálně došly síly a bylo jen otázkou, kolik dostaneme gólů," podotkl k utkání útočník Divišova Zdeněk Pekárek a dodal k únavě po soustředění: „Bylo jako vždy pod naším koučem náročné, ale všichni ví, že je to potřeba a že nám to nějaký fyzický fond dalo. Teď je potřeba v tom vydržet. Jsme totálně vyčerpaní a tak se jedu zregenerovat na týden do Řecka."

„Po čtrnáctidenní hrubé přípravě bylo vidět, že některým klukům malinko překáží míč, přesto jsme byli lepší, i když jsme prohráli první poločas, ale měli v něm spoustu šancí a soupeř nás potrestal z brejku. Ve druhé půli jsme zápas otočili, když Divišov odešel fyzicky," řekl k utkání trenér Votic Martin Bárta, jenž posílil tým o Lukáše Zoubka: „Jsem rád, že jsme ho získali, už s námi trénoval rok a půl, když byl v Rakousku. Na druhou stranu mě mrzí zranění Molčíka, jenž je po operaci křížových vazů v koleni a Olda Komárek stále na operaci kolena čeká."

Branky: 12. Campodonico – 58. Štork, 66. T. Kramný, 77. Voráček, 79. J. Kramný, 90. Sládek. Rozhodčí: J. Svoboda. ŽK: 1:1: Poločas: 1:0.

Divišov: Šimáček – Moravec, Hronek, T. Babický, Lehán – Vondrák, Z. Janovský, Vávra, Šmíd – Campodonico, Z. Pekárek. Průběžně střídali: Jíša, L. Svoboda, Kubík, Hák.

Votice: Soukup (46. Tůma) – Šlejmar, Sládek, Kamarýt (46. Písařík), Říha (82. Štork) – Slunečko, Zoubek, Kolář (15. Tábořík) – Štork (68. Voráček), Voráček (46. T. Kramný).
 

 

 

—————

Zpět